Tävlingsupplägg Agility-SM 2018

Tävlingsupplägg Agility-SM 2018

Tävlingarna kommer att köras på två banor samtidigt. Detta för att inte få tävlingsdagar till 22-24 på kvällen/natten… Det är tråkigt att inte alla kommer kunna se allt men så många deltagare är det numera och vi ska hålla oss inom tre dagar.

Vi kommer att köra klasserna i ”block” efter storlekar, baserade på lagindelningarna. Det möjliggör ändå att kunna se en hel del agility när man inte tävlar själv. Ingen kommer att behöva ”ha två banor i huvudet”, kör du både lag och individuellt i samma storlek ser vi till att du hamnar i ”rätt grupp”.

Tidsschema är ännu inte fastställt men så här kommer ordningsföljden se ut:

Fredag morgon/förmiddag veterinärbesiktning. Det är MÅNGA hundar och de kommer att delas upp blockvis efter storlek. Vänligen respektera de tider som kommer att gälla så att de som ska tävla först hinner med sin besiktning. Har man hundar i fler än en storlek går det givetvis bra att ta flera samtidigt så länge du kan hantera att ”springa upp” med en hund i taget.

 

Fredag

En bana                                                               

Hoppklass lag Small                                          

Hoppklass lag Medium                                    

Hoppklass lag Large                                          

                                                                             

En annan bana

Agilityklass ind X-small

Agilityklass ind Small

Agilityklass ind Medium

Agilityklass ind Large

Agilityklass ind X-large

 

Lördag
En bana

Agilityklass lag Small                                                                                                               

Agilityklass lag Medium                                   

Agilityklass lag Large

En annan bana                                                  

Hoppklass ind X-small                                      

Hoppklass ind Small

Hoppklass ind Medium

Hoppklass ind Large

Hoppklass ind X-large

 

Söndag

Individuella finaler, växelvis, en bana i taget:

Medium

X-small

Small

Large

X-large

Tanken med att lägga klasserna i block är ju inte att man ”slipper” vara på tävlingen längre än nödvändigt utan att den tävlande ska kunna fokusera stenhårt på sina lopp under en begränsad tid utan att luften går ur och övrig tid kunna njuta för fullt av denna härliga Agility-fest.  Och den oavlönade personalen (?) ska vilja komma tillbaka nästa dag igen lika pigga och glada. Eller i alla fall glada.

 

På fredag kväll kan den som vill besöka Bergsåkers travbana inom gångavstånd, de kommer att avsluta sina kvällstävlingar 29/6 med en spelning av Takida!

 

Så, vi hoppas på mycket folk, lagom med sol, fantastisk agility, partystämning och underbara hundar! Det mesta av detta går att påverka, häng med du oxå!

Domare 3

Domare 3 

Vi avslutar domarpresentationerna med killen som kommer att representera den svenska domarkåren och garanterat göra ett fantastiskt jobb – Bollnässonen Jocke Tangfelt:

 

Hej på er alla!

Mitt namn är Jocke Tangfelt, jag är 25 år och kommer från Bollnäs, men bor nu mera i Falkenberg.

Vi har alltid haft hund i familjen och man kan säga att jag i princip är uppvuxen med agilityn. Mamma anmälde mig till några tävlingar som jag inte vågade starta men till slut 2007 började min tävlingskarriär med familjens border collie Fellow och efter det så har det bara fortsatt. Jag har deltagit på SM sen dess och har även fått äran att varit en del av landslagstruppen sen 2012 med dvärgpudeln Amiga och tagit bla. SM, NM, EO och VM medaljer. Idag har jag Amiga, border collien Decibel och sheltien Astrid.

2014 tog jag nästa steg i mitt agilityintresse och utbildade mig till domare. En ny utmaning som jag verkligen gillar. 

I mina banor strävar jag efter att uppnå öppna flytiga banor med långa avstånd, bra linjer och fart såklart. Jag vill även att det ska vara utmanande handlingsalternativ som ska gå att lösa på olika sätt. 

Ser fram emot SM 2018 i Sundsvall. Det ska bli en ära att få utmana er med mina banor och att få se Sveriges bästa ekipage på första parkett. 

Hoppas vi ses där! 😃

//Jocke